Pegaz Accounting logo
Pozovite nas

063 628 006

Blog o knjigovodstvu

Naslovna / Blog o knjigovodstvu

DOBRODOŠLI NA NAŠ BLOG

Zanimljive i korisne informacije o knjigovodstvu

Naš knjigovodstveni blog pruža korisne savete, analize i najnovije informacije iz sveta knjigovodstva, pomažući čitaocima da unaprede svoje poslovanje i budu u toku sa najnovijim trendovima i promenama u industriji. Saznajte kako optimizovati finansijske procese, izbeći greške i maksimalno iskoristiti potencijal vašeg poslovanja.

Porez na dobit po odbitku za IT delatnost

Obračun poreza na dobit po odbitku za IT delatnost

Na poslovanje IT delatnosti se odnose opšta pravila oporezivanja. S obzirom na njegovu prirodu poslovanja koja se odnosi na razvoj i prodaju softvera, davanja na korišćenje softvera, modifikacije i unapređenje softvera, tehnička podrška idr, prema članu 2. Zakona o autorskim i srodnim pravima njihov proizvod- računarski program spada u autorska dela (intelektualna svojina).

SAZNAJTE VIŠE »
Olaksice-kod-zaposljavanja-u-2023

Olakšice i subvencije kod zapošljavanja u 2023. godini

Ovaj tekst detaljno istražuje olakšice koje su dostupne poslodavcima prilikom zapošljavanja u 2023. godini, sagledavajući ih kroz različite članove Zakona o porezu na dohodak građana. Kroz analizu olakšica iz čl. 21b, 21d, 21g, 21ž i 21.z, otkrivamo uslove koje poslodavci moraju ispuniti kako bi ostvarili ove pogodnosti.

SAZNAJTE VIŠE »
Pravilnik o elektronskom fakturisanju

Pravilnik o elektronskom fakturisanju

Otkrivamo kako elektronske fakture olakšavaju poslovanje i pružaju jasne smernice o poreskim kategorijama i postupcima. Takođe, istražujemo proces storniranja i važnost obaveštenja o korekciji PDV-a, pružajući uvid u ovu ključnu oblast finansijskog poslovanja.

SAZNAJTE VIŠE »
Izmene-Zakona-o-zdravstvenom-osiguranju

Izmene i dopune Zakona o zdravstvenom osiguranju

Izmenama u čl. 143. I 148. Zakona ograničava se pravo izabranog lekara kod obobravanja bolovanja u smislu broja dana. Izabrani lekar upućuje zaposlenog na prvostepenu ili drugostepenu lekarsku komisiju nakon odobrenih 30 dana bolovanja ili 60 dana u određenim slučajevima.

SAZNAJTE VIŠE »

Imate problem sa vođenjem poslovnih knjiga?

Knjigovodstvena agencija Pegaz Accounting pruža knjigovodstvene usluge i poresko savetovanje i uspešno vodi na desetine kompanija iz različitih oblasti poslovanja. Imamo iskustva u radu kako sa velikim tako i malim preduzećima.